AdBlue uitschakelen

Tegenwoordig zijn de meeste tractoren, landbouwmachines en grondwerkmachines voorzien van AdBlue, dat in een afzonderlijke tank getankt wordt op de machine. Door toevoeging van AdBlue in machines binnen uw boerenbedrijf is het mogelijk dat uw dieselmotoren voldoen aan de in 2005 ingevoerde milieu eisen. Het komt echter steeds vaker voor dat er problemen optreden bij agrarische machines die zijn uitgerust met AdBlue: daarom kunt u bij Chip Performance de AdBlue laten uitschakelen.

Problemen met Adblue

Bij agrarische machines met AdBlue wordt het middel de hete uitlaatgassen ingespoten vóór een speciale katalysator. De bij de verbranding gevormde stikstofoxiden worden omgezet in elementair stikstof en water. Problemen met deze methode ontstaan meestal bij de AdBlue injector, pomp of katalysator. Dit komt meestal doordat de motor niet op bedrijfstemperatuur komt, of omdat er bijvoorbeeld teveel word ingespoten waardoor de katalysator dicht gaat zitten. Diverse storingen zoals het reduceren van het vermogen en een te warme uitlaatgas temperatuur zijn dat het gevolg.

Adblue oplossing van Chip Performance

Om dit soort storingen te verhelpen – en in de toekomst te voorkomen – kunnen wij bij Chip Performance Adblue uitschakelen. Dit kunnen wij voor de volgende merken:

  • New Holland
  • Fendt
  • John Deere
  • Deutz Fahr

Belangrijk om te weten is dat het uitschakelen van AdBlue alleen is toegestaan in landen buiten de EU of bij voertuigen welke alleen off-road gebruikt worden.

Neem contact op

Bent u ondernemer in de agrarische sector en heeft u interesse in AdBlue uitschakelen of één van de andere diensten van Chip Performance, zoals chiptuning en/of ecotuning? Neem dan contact op met ons, dan informeren wij u graag over wat wij voor u kunnen betekenen.