Remsysteem

Wat ongetwijfeld toch een hoop mensen vergeten is het aanpassen van de remmen. Één keer een noodstop maken vormt meestal geen probleem, echter bij snel-straat gebruik of bij circuit gebruik kan het remsysteem overbelast worden. Dit uit zich meestal in een sompig rempedaal, remfading, gebroken en gescheurde remblokken/schijven en in het uiterste geval kunnen je remmen zelfs in de brand vliegen.

Remblokken

Een goede upgrade van het standaard remsysteem is het vernieuwen van de remblokken. Hierbij kunt u kiezen in verschillende types en compound waarbij deze ook beter bestemd zijn tegen hogere temperaturen. Wij leveren voornamelijk remblokken van;

  • Carbone Loraine – CL Brakes
  • Ferrodo
  • Brembo
Remschijven

De volgende stap na het upgraden van de remblokken zijn de remschijven. De huidige remschijven zijn vaak niet gegroefd of geperforeerd. Door deze te vervangen voor bijvoorbeeld gegroefde schijven word de afvoer van het remstof verbeterd en wat weer resulteert in een betere koeling. Ook zal je minder snel last hebben van ”geglazuurde” remblokken.

Koeling

Naast goede remblokken en de juiste remvloeistof is het van uiterst belang om goede koeling te hebben. Dit kan vaak veel beter gemaakt worden dan origineel, en kan dmv airducts en hitte bestendige slangen geüpgrade worden. Hierdoor kan het remvermogen op de lange termijn wel tot 50% stijgen.

Big Brake Kit

Voor de snellere auto’s en zwaar circuit gebruik kan je aan bovenstaande upgrades nog steeds niet genoeg remvermogen hebben. Voor deze auto’s kunnen we een remsysteem aanbieden waarbij de diameter van de remschijven groter word, de remschijven dikker worden en de remklauwen meer zuigers bevatten voor een hogere remdruk. Deze leveren wij o.a. van:

  • AP Racing
  • Willwood
  • JBT Brakes
  • Brembo

 

Wilt u echt tot het uiterste gaan dan kunt u het beste kiezen voor keramische remmen. Deze kunnen tegen extreem hoge temperaturen en worden gebruikt op super cars en formule 1 auto’s

Je beoefend de motorsport en daarbij behoort het product dat u zal leiden naar de overwinning, CL Brakes heeft in haar range de remblokken die u daarvoor nodig heeft!