Start/Stop Systeem
Uitschakelen

Wat is een start/stop systeem?

Het Stop/Start systeem in auto’s, hoewel het brandstof bespaart en emissies vermindert door de motor uit te schakelen tijdens stilstand, kan leiden tot verhoogde slijtage aan de startmotor en accu, en verminderd rijcomfort door het herstarten van de motor.

Welke auto is geschikt?

Bij de meeste auto’s kan Chip Performance het start/stop systeem uitschakelen of “omkeren”, dan staat het systeem standaard uit en kan het handmatig worden ingeschakeld. Zo behoudt u zelf de volledige controle over uw voertuig.

Start/stop systeem uitschakelen

Heeft u last van een motor die telkens afslaat in de file of bij het stoplicht?

Bij Chip Performance kunnen wij het start/stop systeem van uw auto deactiveren, zodat de motor niet langer automatisch afslaat en u niet telkens het knopje hoeft in te drukken om het systeem uit te schakelen. Het voortdurend starten en stoppen van de motor kan niet alleen vervelend zijn, maar ook schadelijk zijn voor de motor, de motorsteunen, de startmotor en andere gerelateerde componenten.

Waarom het Start/Stop Systeem Uitschakelen?

Het uitschakelen van het start/stop systeem wordt softwarematig uitgevoerd in de motor ECU (Electronic Control Unit). Voor VAG-modellen (Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda) kan dit soms ook worden gedaan via VAGCOM/VCDS, waardoor het aanpassen van de motorsoftware mogelijk niet nodig is.

Voordelen van het Deactiveren van het Start/Stop Systeem:

  1. Verbeterde Rijervaring: Geniet van een comfortabelere rijervaring zonder de hinder van een motor die steeds afslaat.
  2. Bescherming van Motoronderdelen: Voorkom schade aan de motor, motorsteunen, startmotor en andere componenten door het elimineren van frequent starten en stoppen.
  3. Eenvoudige Aanpassing: Voor bepaalde VAG-modellen is het deactiveren van het start/stop systeem mogelijk zonder uitgebreide software-aanpassingen.

Hoe werkt het Uitschakelen?

Onze experts deactiveren het start/stop systeem softwarematig in de ECU van uw auto. Dit zorgt ervoor dat de motor niet meer automatisch afslaat bij stilstand, wat resulteert in een soepelere en aangenamere rijervaring.

Neem Contact op voor Meer Informatie

Wilt u af van het vervelende start/stop systeem in uw auto? Neem vandaag nog contact op met Chip Performance voor meer informatie over het deactiveren van het start/stop systeem en ontdek hoe wij uw rijervaring kunnen verbeteren.

Wat zeggen onze klanten?