Walnut blasting

Ook voor Walnut blasting bent u bij Chip Performance aan het juiste adres.

Direct ingespoten benzinemotoren hebben veel last van koolafzetting/carbon in de inlaatkanalen en op de kleppen. Dit is een resultaat van de directe ingespoten motoren. De injectoren spuiten namelijk niet in vóór de kleppen, zoals indirect ingespoten motoren maar direct in de cilinder. De oliedampen die worden meegevoerd door de carter-ventilatie slaan neer tegen de wanden van het inlaat traject. Deze aanslag zorgt uiteindelijk voor een vernauwing, waardoor de volgende gevolgen o.a. kunnen optreden:

  • Verminderd motorvermogen
  • Onregelmatige loop bij een koude start
  • Motor storingen
  • Slecht stationair draaien

De koolafzetting is een veelvoorkomend probleem bij direct ingespoten motoren zoals VAG (T)FSI / TSI motoren, THP motoren (Peugeot, Citroën, MINI) en BMW N-motoren na 2008 (N43, N54, N55). De enige oplossing om de carbon te verwijderen, is om de inlaatkanalen te stralen met walnoot granulaat.

Chip Performance beschikt over speciale apparatuur (Walnut Blaster) waardoor de inlaatkanalen volledig gestraald en schoongemaakt worden. Bij het reinigingsproces moet het inlaatspruitstuk altijd verwijderd worden evenals de carter-ventilatie en de injectoren. Doordat er vaak ook veel koolafzetting is op de injectoren raden wij altijd aan om ook de injectoren Ultrasoon te laten reinigen. Ook dit kunnen wij voor u uitvoeren in eigen huis.

Om granulaat deeltjes in de cilinder te voorkomen word de motor zo gedraaid dat de kleppen altijd volledig dicht staan per cilinder. De overige inlaten worden afgeplakt zodat er geen vuil, granulaat of stof in de cilinder kan vallen.

Wij monteren ten alle tijden nieuwe pakkingen, seals en olieringen bij de montage. Tevens controleren wij de carter-ventalatie op de juiste werking, word de nokkenasopvolger gecheckt en raden wij bij TFSI motoren aan om een Forge PCV delete kit te monteren zodat er minder vervuiling optreedt.

Bij Vag & BMW motoren kunt u er tevens voor kiezen om de Swirl-flaps/ wervelkleppen te laten verwijderen. Dit geeft als voordeel dat er een betere doorstroming van de lucht plaats vind en resulteert in soepeler rijden en meer vermogen. Meer informatie hierover is op aanvraag.

Prijzen voor het volledig reinigen van uw inlaat is vanaf €349,- incl BTW