VERMOGENSTESTBANK DYNORACE 4WD HLS

Chip Performance beschikt sinds kort over een Dynorace 4WD HLS. Deze auto vermogenstestbank kan tot wel meer dan 1200pk aan vermogen meten. Hij is is geschikt voor zowel 2WD als 4WD voertuigen.

De Dynorace is de enige vermogenstestbank met de mogelijkheid om de voor- achterassen te koppelen en ontkoppelen dankzij het HLS systeem. De hydraulische verbinding zorgt ervoor dat de voor en achterassen dezelfde omwentelingssnelheid behalen.

Dankzij het HLS systeem kunnen ook 2WD voertuigen met ABS, ESP en Anti slip regeling probleemloos getest worden.

Wij gebruiken de Dynorace vermogenstestbank voor verschillende doeleinden:

  • Origineel vermogen meten zodat we kunnen controleren of de motor het juiste vermogen behaald.
  • Vermogen meten in combinatie met Lambda waardes om te zien of het juiste lucht/brandstof mengsel word verbrand. Bij een te arm of te rijk afgestelde motoren kan er schade ontstaan aan de motor.
  • Diagnose stellen bij problemen op bepaalde snelheden waarbij je ”naast” de auto kunt staan en zo een beter beeld hebt wat er met de auto gebeurd. Vaak zijn hierdoor storingen veel makkelijker en sneller op te lossen.
  • Inrijden van nieuwe motoren door middel van ons simulatie programma. Dit is mogelijk voor zowel straat als race auto’s.
  • Chiptuning oftewel het perfect afstellen van de motor op maat. Dit kan softwarematig of mechanisch. Iedere aanpassing kunnen we testen wat we direct kunnen terug zien in een grafiek.
  • Software matig afstellen van uw auto. Door verschillende aanpassingen aan uw voertuig, neem een voorbeeld aan een upgrade turbo moet de auto opnieuw worden afgesteld. Met behulp van de vermogensbank kunnen we de auto correct afstellen.