Tractoren, landbouwmachines en grondverzetmachines zijn tegenwoordig vaak uitgerust met AdBlue. AdBlue wordt in een afzonderlijke tank getankt op de machine.

Het middel wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten vóór een speciale katalysator. De bij de verbranding gevormde stikstofoxiden worden omgezet in elementair stikstof en water. Door toevoeging van AdBlue wordt het mogelijk dat dieselmotoren voldoen aan de in 2005 ingevoerde milieu eisen.

Steeds vaker komt het voor dat er problemen optreden met de AdBlue injector, pomp of katalysator. Meestal doordat de motor niet op bedrijfstemperaruur komt, of omdat er bijvoorbeeld teveel word ingespoten waardoor de katalysator dicht gaat zitten. Diverse storingen zoals het reduceren van het vermogen en een te warme uitlaatgas temperatuur zijn dat het gevolg.

TractorTuning.com

Met ons bedrijf TractorTuning.com verzorgen wij alle chiptuning voor tractors. Wij zijn gespecialiseerd in alles wat met alle tractoren te maken heeft. Voor meer informatie kunt u via onze website www.tractortuning.com contact opnemen en verdere informatie lezen.

New Holland

AdBlue uitschakelen is mogelijk bij alle types met een IVECO motor. Bij New Holland kan dit op 3 manieren.

  1. Inspuiting AdBlue uitschakelen  ( AdBlue OFF )
  2. AdBlue volledig uitschakelen via software waarbij de pomp en aanbouwdelen compleet verwijderd kunnen worden.
  3. AdBlue uitschakelen dmv een Module ( geen chinese!) Hierbij kan ook alles wat te maken heeft met de AdBlue verwijderd worden.

AdBlue uitschakelen is mogelijk vanaf € 625,- ex btw.

Fendt

AdBlue uitschakelen is mogelijk bij Fendt tractoren. Dit kan alleen via de software en is niet mogelijk met een externe module.

  • Wij kunnen de adblue inspuiting deactiveren alsmede het hele systeem zodanig aanpassen dat u de pomp nox sensoren en tank kunt demonteren.

De AdBlue kunnen wij aanpassen bij u op locatie of bij 1 van onze dealers.

Prijs vanaf € 799,- ex btw.

John Deere

AdBlue uitschakelen en/of verwijderen bij John Deere is alleen mogelijk via software. Wij kunnen deze optie in 2 varianten aanbieden;

  1. Inspuiting AdBlue uitschakelen ( Adblue OFF ) via software.
  2. AdBlue volledig uitschakelen via software. Hierbij kan de pomp volledig gedemonteerd worden.

Prijs vanaf € 799,- ex btw

Deutz -Fahr

AdBlue uitschakelen is mogelijk bij Deutz tractoren en motoren. Dit kan alleen via de software en is niet mogelijk met een externe module.

  • Wij kunnen de adblue inspuiting uitzetten alsmede het systeem volledig wegschrijven. Zo kunt u zonder problemen doordraaien met uw machine als bijvoorbeeld uw NOX sensor of adblue injector defect is.

De AdBlue kunnen wij aanpassen bij u op locatie of bij 1 van onze dealers.

Prijs vanaf € 799,- ex btw.

Let op! Het uitschakelen van AdBlue is alleen toegestaan in landen buiten de EU of bij auto’s, vrachtwagens en/of machines welke alleen off-road worden gebruikt zoals de ”dakar”! Bij de aankoop van dit product dient de klant zelf te bepalen of dit product legaal is in het land van gebruik.