Waarom kiest u voor Polyurethane Ophangingsbussen?

Ophangingsbussen krijgen veel te verduren en behoren tot de meest aan slijtage onderhevige onderdelen van een auto.

Zij ondergaan extreme spanningen onder sterk wisselende omstandigheden en moeten het daarbij stellen zonder enig smeermiddel.

Het materiaal waar de standaardrubbers van gemaakt zijn is tevens aan een verouderingsproces onderhevig, waardoor haarscheurtjes ontstaan en het materiaal bovendien steeds zachter wordt. Dit heeft allerlei ongewenste spelingen in de ophanging tot gevolg.

Het spreekt voor zich dat dit het bochtgedrag en de stabiliteit niet ten goede komen en ook onnodig bandenslijtage kan veroorzaken. Een modern materiaal als polyurethaan geeft Powerflex ophangingsbussen een 25 tot 35 procent grotere stijfheid zonder dat dit ten koste gaat van de schokabsorberende eigenschappen.

Een auto van enkele jaren oud rijdt weer als nieuw wanneer de versleten bussen worden vervangen door exemplaren van polyurethaan. U voorkomt ongelijke slijtage aan de banden, trillende remschijven en een zeer slechte wegligging. Ook nieuwe auto’s hebben voordeel van de Powerflex bussen: door hun superieure design geven zij een meer effectieve controle van de onderstelcomponenten dan bij normale rubberonderdelen.

Met de technische voordelen van dit materiaal is het mogelijk het meest voorkomende probleem, een verhoogde geluidsweergave als gevolg van (te) harde bussen, te reduceren.

De producten uit de Powerflex Road Series zijn geschikt voor normaal en sportief straatgebruik.

De producten zorgen ervoor dat u uw auto beter kunt hanteren, voorkomen ongelijke slijtage van de banden en instabiel remmen.

Dit zijn de meest voorkomende problemen veroorzaakt door een zachte,verouderde of gebrekkige rubbersamenstelling van uw ophanging.

Chip Performance kan uw oude versleten rubbers vervangen voor de betere powerflex artikelen.

De voordelen van Powerflex:
– Verlengde levensduur van de banden
– Verbeterde prestaties
– Verhoging van de veiligheid
– Een grotere kosteneffectiviteit

De producten uit de Powerflex Black Series zijn speciaal gemaakt voor de Race-, Rally- en Driftauto’s.

De powerflex Black Series producten zijn speciaal gefabriceerd voor de zware omstandigheden waar een auto mee te maken krijgt bij intensief gebruik.

Chip Performance gebruikt bij het ombouwen van een onderstel van een originele auto naar circuit auto altijd de Powerflex black series producten,
deze zijn stugger waardoor de wegligging van de auto sterk verbeterd word.