bmw m3 burnout

Toyo R888 semi slicks

De Toyo Proxes R888 is zonder twijfel de meest bekende en meest gebruikte semi slick in de Nederlandse autosport. Al sinds jaar en dag worden deze uitstekend functionerende competitie banden gebruikt in tal van (semi) amateur autosport klassen. Zo wordt de Toyo gebruikt als standaard band in het Dutch Production Open en vrijwel alle klassen van het DNRT. Ook op trackdays of Time Attack evenementen is de Toyo de meest gebruikte band. De Toyo Proxes R888 is ontwikkeld om maximale handeling op droog wegdek te leveren en snelle rondetijden te garanderen. Met zijn unieke en functioneel loopvlak is de Proxes R888 een gevestigde waarde op circuit. De R888 presteert onder vrijwel alle omstandigheden bovengemiddeld goed, behoud grip in de regen en heeft een lange levensduur. Niet voor niets is de Toyo Proxes R888 de meest gekozen autosportband. Toyo, driven to perform.

De Toyo R888 is straatlegaal en hier mag dus ook mee op de openbare weg mee gereden worden.

Wij kunnen scherpen prijzen aanbieden. Stuur een email met uw bandenmaat en aantal bonodigde banden en wij  sturen u een passende offerte.

Slicks: Alleen op circuit!

De meest gebruikte racebanden in de professionele autosport zijn profielloze banden. Dit type wordt slicks genoemd. Ze zijn van de buitenkant geheel glad en daardoor zijn ze zeer functioneel op een droog wegdek. Een slick mag en kan dan ook alleen bij droog weer gebruikt worden.
Er is geen waterafvoermogelijkheid en dat maakt de kans op slippen erg groot bij een nat circuit. Bij kans op regen wordt er dan ook vaak gewisseld naar de zogenaamde semi slicks of intermediates, zij houden het midden tussen slicks en regenbanden omdat er vaak een profiel in is gesneden.

Wij kunnen nieuwe en gebruikte slicks leveren. Door onze wisselende voorraad vragen wij u om een email te sturen met de gewenste bandenmaat en aantallen.